Etik Beyanımız

Uluslararası Kurumsal Sürdürülebilirlikte Etik ve Etki Değeri Derecelendirme Derneği, küresel geçerliliği olan etik kurallar dizininin yanında, kuruluş felsefesine dayalı olarak bazı temel prensipler taşır. Bu prensipler da Uluslararası Kurumsal Sürdürülebilirlikte Etik ve Etki Değeri Derecelendirme Derneği’nin oluşum felsefesine hizmet eden etik değerlerinin bir yansımasıdır.
Biz Uluslararası Kurumsal Sürdürülebilirlikte Etik ve Etki Değeri Derecelendirme Derneği olarak; geliştirdiğimiz yeniliklerde izinlerine bağlı kalarak kurum ve kuruluşların verilerinden, verilerin gizliliği çizgisine sadık kalarak faydalanırız. Veri paylaşımı yapan kurumlar üzerinden haksız kazanç sağlanması ya da itibar suikastlerine maruz kalmasına olanak vermemek, yatırımcıyı ve müşterilerini olumlu/olumsuz etkileyecek herhangi yanıltıcı eylemlerin yanında veya içinde olmayacağımızı açıkça beyan ederiz.

Uluslararası Kurumsal Sürdürülebilirlikte Etik ve Etki Değeri Derecelendirme Derneği, çalışmalarında özel kuruluşlardan, siyasi partilerden yardım ve bağış kabul etmez. Konusu dışındaki gündem konularına ilişkin tartışmaların içinde yer almaz, tarafsızlık ilkesi içerisinde üyelerinden ve toplumdan beklenilen odağına sadık kalır.