Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Murat Yıldız, Marmara Üniversitesi’nin konuğu oldu

Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Murat Yıldız, Marmara Üniversitesi’nin konuğu oldu

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünde gerçekleşen, “İyi Şeylerin Etik Eleştirisi” başlıklı söyleşi, tekniğe ve matematiğe dayalı bir mühendislikte, ölçülemeyen yönlerin etik eleştirisini konu alıyordu.

Dr. Murat Yıldız, Mühendislik uygulamaları ve sosyal bilimlerin, günümüzün önemli bir bileşeni olduğunu vurgularken, etik ve etki değerinin şeffaf ve ölçülebilir şekilde ortaya konulmasının, sürdürülebilirlik çerçevesinde en önemli yapı taşı olduğunu, çevre mühendis adayı öğrencilere, örnekleriyle aktardı.

Etiğin hayatımızdaki güncel algısını, doğru ve yanlış arasındaki gri bölgeyi tartışırken, beyaz etikete sahip eylemlerin ardında bıraktığı izler, öğrenciler ve akademisyenlerin katkılarıyla tartışıldı.

Ardında birçok soru bırakan, yeni sorular sormaya teşvik eden söyleşide, sevginin bazı durumlarda nasıl şiddet içerdiği üzerine örnekler,  söyleşiye katılanlara, ödev ve sorumluluk kavramlarına farklı açılardan bakma fırsatı sundu.

Konferansa ev sahipliği yapan Doç.Dr. Deniz Akgül, konuşulan konuların hepimize farklı bir kesit sunduğunu ve öğrencilerinin,  bu yaklaşımdan faydalı sonuçlar çıkaracağını ifade etti.