Yutak Alan Yönetmelik Çalıştayı

Yutak Alan Yönetmelik Çalıştayı

Dernek Başkanımız Dr. Murat Yıldız ve Başkan Yardımcımız Doç. Dr. Ercan Oktan, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Ekosistemleri Yutak Alan Fonksiyonlarının İdaresine Dair Yönetmelik Çalıştayına katıldılar.

14-16 Şubat 2024 tarihleri arasında Kütahya’da gerçekleşen çalıştayda, Orman Ekosistemleri Yutak Alanlarının, Türkiye İklim ve Sürdürülebilirlik çalışmalarına ve buna bağlı imza konulan uluslararası sözleşmelere uyum ve katkı amacıyla bir yönetmelik hazırlandı.

Doç.Dr. Ercan Oktan, iklim senaryolarının, ormancılık disipliniyle nasıl bir araya gelebileceği ve bunun strateji önemi konusunda öneri ve katkılarda bulundu.

Dr. Murat Yıldız da, bu yönetmeliğin uluslararası düzeyde bir müzakere argümanı olduğunun önemine vurgu yaparak, bu müzakerenin ana parçaları olan kurumlar ve toplumun birlikte hareket etmesi, kırsal kalkınmanın da bu gündemde çevresel sosyal ve yönetişim zemini olduğunun altını çizdi.

Bu yönetmeliğin, insan etkisini dengelemek ve azaltmak üzerine yapılacak çalışmalarda etik bir zemine oturması yanında, sosyal çevresel ve yönetişim yaklaşımlarının da etki değerinin öngörülmesi gerekliliğiyle, yönetim kurulumuzca katılım ve birçok maddede katkı sağlanmıştır.